App Store Google Play YouTube Twitter Facebook Instagram
667 51 76 68
Notícies

Sistema PLAY!
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
PISTA ALSO CASALS
PISTA BMW Oliva Motor
PISTA DELTA HOTEL
PISTA LA GELA
PISTA SEAGRAM'S
PISTA SERVEIX
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Facebook
APP PADELcolors ANDROID
APP PADELcolors iOS
16/02/2014

Ja estan penjades les fotografies del torneig de Carnaval. Les podeu veure des de la secció Multimèdia del nostre lloc web com al Facebook.

Moltes gràcies a tots els participants, així com al públic que va assistir-hi.

12/02/2014

Hola #bepadelers!

Desembarquem a les Terres de l’Ebre i ho fem organitzant un torneig del BePadel Tour de Tarragona.

A continuació us presentem les característiques d’aquesta prova que se celebrarà els dies 8 i 9 de març a les instal.lacions de PADEL COLORS :

7 categories: 
- Masculina Avançada, Intermitja, Iniciació.
- Femenina Intermitja, Iniciació.
- Mixta Intermitja, Iniciació.


4 partits mínim. Fase de grups més fases finals. Totes les parelles de fase de grups accedeixen al quadre eliminatori.


Trofeus i paleter Lörd per als guanyadors d'avançada.
Trofeus i Ulleres Northweek per als guanyadors d'intermitja.
Trofeus i Vins Cérvoles per als guanyadors d'iniciació.


Trofeus per als finalistes de cada categoria.

Welcome pack amb samarreta commemorativa i gran sorteig de regals final.

Pilota oficial del torneig: Prince Padel Tour

Preu: 22€ una categoria // 38€ dues categories.

PROVA PUNTUABLE PER AL RÀNQUING BEPADEL TOUR 2014.

Més informació i inscripcions a la web: http://www.bepadel.net/ i al 648.287.091

12/02/2014

El pàdel és un esport que no requereix una gran forma física per poder divertir-se practicant-lo. Per aquest motiu cada dia té més aficionats i com a conseqüència… més lesionats.


Però, per què ens lesionem jugant al pàdel? Un alt percentatge de les lesions de pàdel es produeixen per excedir les capacitats que tenen les articulacions, músculs o lligaments respecte a les càrregues que aquestes poden suportar, ja sigui per:


- un excés de treball (moltes repeticions d'un mateix cop, quantitat d'hores de partits…).


- o el temps de recuperació, que si no és el suficient entre partits modifica la capacitat del cos a la resposta esperada.


- la mala preparació abans dels partits és un altre factor important de lesions. El cos necessita un escalfament general i progressiu; si no ho realitzem correctament, davant el primer moviment intens es produeix una lesió, que en el millor dels casos sol acabar en una contractura però també pot produir esquinçaments musculars importants.


- les descompensacions musculars produïdes per les característiques de l'esport produeixen alteracions que sobrecarreguen la musculatura. És important detectar-les a temps i corregir-les, com també compensar-les en el gimnàs per buscar una biomecànica correcta del moviment.


Un cop sabem els motius que causen les lesions, quines són les més comuns en el pàdel? Doncs les articulars, turmells, genolls, colzes i espatlla, seguides de les musculars. Les articulacions es poden lesionar per traumatismes repetits com les tendinitis del maniguet rotador de l'espatlla, el típic colze de tennista o ser totalment accidentals, com els esquinços de turmell o genoll.


La recuperació d'aquestes lesions passa per un treball multidisciplinari en el qual cal incloure: les tècniques de massatge i osteopatia; uns embenats adequats com els funcionals o el Kinesiotaping i un repòs que, de vegades, ha de ser perllongat i en un altre relatiu.


Però a més a més cal trobar perfectament el factor de lesió, ja que cal orientar al jugador perquè corregeixi la postura o el joc, i si és necessari posar-ho en mans d'un entrenador per corregir vicis, ja que la majoria de les lesions són provocades per un mal joc o mala forma física.


 

Informació extreta de: http://padelstar.es/lesiones/lesiones-en-el-padel/.html

08/02/2014

També conegut com a “servei”, el saque en el joc de pàdel és una de les jugades més importants, ja que pot determinar el desenvolupament i el desenllaç d'un punt en un partit.

Així doncs, a continuació s'indiquen alguns consells per executar correctament el servei.


- Direcció. És convenient que variïs la direcció del servei i alternis entre ajustada al vidre, al centre i prop de la línia, així el teu rival no s'acostumarà a rebre o a predir els teus moviments.


- Control.  Aquesta és una de les variables més importants del servei en el pàdel i es refereix a la força que imprimeixes al sacar. Si l'energia és major en el servei, serà més difícil per al teu rival restar la bola, encara que necessitaràs major control per deixar-la en el punt exacte on vulguis servir.


- Profunditat. Has d'alternar entre serveis curts i llargs, que vagin pegats a la línia, així obligaràs al teu rival a realitzar una bona restada. No obstant això, tinguis en compte que un servei curt o llarg en el pàdel t'exigirà colpejar la pilota d'una forma o una altra.


- Posició. Aquest és un punt fonamental a l'hora del saque en el pàdel. És recomanable que tinguis els peus alineats amb la pala; la cara de la pala ha d'estar una mica oberta i la mà que té la pilota ha de començar a l'altura de l'espatlla.


- Impacte. El reglament del pàdel a l'hora del saque diu que en el moment de l'impacte, hauràs de colpejar  la pilota a l'altura (o per sota) de la cintura i considerar aquesta en el moment de colpejar. Has de tenir almenys un peu en contacte amb el sòl quan realitzes aquest moviment.


- Colpejar la bola. Les regles del pàdel exigeixen que la pilota boti en el sòl abans de colpejar-la; és important que deixis caure la bola, no la impulsis per a què boti, ja que això podria portar-te complicacions per a la realització d'un impacte correcte.


Finalment no t'oblidis d'estudiar al rival! Fes diversos tipus de servei: varia la direcció, profunditat i impacte i això et permetrà analitzar millor al teu rival. Presta molta atenció en això, ja que t'ajudarà a guanyar punts.


 

Informació extreta de: http://padelstar.es/tactica-padel/como-realizar-un-buen-saque-de-padel/.html

01/02/2014

En plena crisi, cap altre esport creix en nombre de practicants al nostre país com el pàdel. La demanda multiplica les instal·lacions i només a Tarragona ja hi ha més de 1000 persones federades.

 

Aquest esport triomfa perquè exigeix molt poca iniciació. Per jugar-hi es necessita ben poc; però la pala, que té un protagonisme capital, és, segons l'investigador Francisco Huera-Huarte, clarament millorable. Des del Laboratori d'Interacció Fluid-Estructura, del Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV, Huera-Huarte ha arribat a la conclusió que la ubicació i el nombre de perforacions que les pales porten de fàbrica serveixen de ben poc, perquè no les fan més aerodinàmiques.

 

L'investigador ha publicat un treball a la revista científica Journal of Sports Engineering and Technology que analitza la funcionalitat del que els fabricants de pales de pàdel anomenen “forats aerodinàmics”. Huera-Huarte va construir una pala a escala i va anar provant diferents distribucions de forats en un canal hidrodinàmic. D'aquesta manera va poder comprovar el flux d'aigua al voltant de la pala i les forces fluidodinàmiques que es produïen.

 

La conclusió és que des d'un punt de vista estrictament aerodinàmic, l'efecte dels forats en les forces d'arrossegament a la pala són inapreciables. Segons l'investigador, “el jugador difícilment notarà cap diferència entre una pala amb forats o sense”.

 

Tanmateix, al contrari del que passa amb les perforacions fetes a la part central de la pala, segons Huera-Huarte, els forats a la part més allunyada del centre sí que ajuden a disminuir la resistència del cos de la pala a l'aire. Quan els forats es localitzen en aquesta zona, els raigs que es produeixen interaccionen amb l'estela que genera la pala quan colpeja la pilota i fa que les forces aerodinàmiques siguin menors. El fet de tenir-los a la part central provoca que no millori l'aerodinàmica. I si a més de l'aerodinàmica, s'analitza la rigidesa i la durabilitat, el pitjor és disposar-los al centre.

 

La simulació de la pala de pàdel s'ha dut a terme en un canal d'aigua que està dotat de sensors i permet mesurar les càrregues hidrodinàmiques. El canal genera un corrent molt uniforme. L'aigua s'impulsa per unes bombes i el flux va en una sola direcció, sense turbulències. Això permet provar-hi models a escala i estudiar els efectes del flux i l'estela que es genera en contacte entre l'aigua i l'objecte. Per documentar aquest comportament es fa servir velocimetria per imatge de partícules digital (DPIV), una tecnologia que combina fotografia i el làser.

30/01/2014

Arriba el Carnaval a PADEL Colors i què millor que jugar un torneig de pàdel per equips el pròxim 15 de febrer? Hi haurà 8 equips (hippies, superherois, pallassos, presos, zombis, bebès, indis i raperos) formats per 6 parelles cadascun (nivell 1-6). Es jugarà mínim dos partits amb consolació. El preu d'inscripció inclou beguda i welcome pack. I per suposat, els guanyadors tindran premis.

No dubteu i animeu-vos a participar-hi! Ens veiem al Colors... .

28/01/2014

Aquest passat cap de setmana, a les instal·lacions esportives del Club de Tennis Reus Monterols, es disputà una nova edició del “MÀSTER PROVINCIAL DE TARRAGONA 2013”, on es reuniren les 8 millors parelles de pàdel del rànquing tarragoní.

El nostre club, PADEL Colors, ha estat representat en aquesta edició del “Màster” per la nostra “jefa” Loles Arboledas (jugadora #28 de Tarragona) i pel nostre entrenador Joaquin Gutierrez (jugador #2 de Tarragona i #27 de Catalunya). Ambdós caigueren derrotats a la fase de classificació i semifinals respectivament.

Aquest cop cal destacar l'actuació de la tortosina Anna Viñes. Després d'una clara victòria per 6/4 6/3 a la final, es proclamà campiona del “Màster” de la primera categoria femenina, convertint-se així en la primera jugadora ebrenca en aconseguir aquest guardó.

Actualment A.Viñes es troba en un gran estat de forma esportiva defensant el lloc #4 de Tarragona i #21 de Catalunya. Així, l'Anna està finalitzant un molt bon any padelístic després d'haver aconseguit un campionat d'Espanya per equips, unes semifinals de Gran Slam i un torneig Plata, a més de l'esmentat triomf en el “Màster”.

A PADEL Colors estem molt contents de tenir a jugadors/es amb aquest alt nivell esportiu, entrenant-se cada setmana amb nosaltres. Donem l'enhorabona a tots ells i, des d'aquí, animar a tots els nostres clients a continuar gaudint d'aquest esport que tant ens apassiona.

 

26/01/2014

En un partit de pàdel, la confiança d'un jugador en la victòria també varia en funció de les característiques de l'oponent: quan un jugador sap que està enfront d'un rival superior, llavors, ha de fer major esforç i concentració mental a l'hora de no boicotejar el seu joc amb pensaments negatius. Com mostra el coaching, la veritable fortalesa d'un jugador està en la seva ment.


En principi jugar contra rivals de pàdel que són millors que nosaltres pot ser un fàstic, perquè en teoria el més normal és perdre la partida.


Doncs bé, sabent que no tenim pressió i que si perdem, no decebrem, tenim molt a favor nostre. A més, si li plantem cara durant el partit, la pressió per al rival augmentarà. També pot ser que el rival no jugui amb una intensitat màxima, per la qual cosa si plantegem un bon partit i amb una mica de sort, aconseguirem que s'afebleixin psicològicament i jugui per sota del seu nivell.


Algun dels consells per guanyar a un rival superior que us proposem són:


1. En primer lloc, identifica els seus punts febles. Fins i tot els millors jugadors tenen debilitats, per tant, intenta identificar-les per poder actuar sobre elles en un partit.


2. De la mateixa manera, identifica quines són les teves fortaleses per poder potenciar al màxim aquests punts forts i ser optimista davant la derrota.


3. En tercer lloc, centra't en el present de cada joc, viu aquest minut. Però no pensis en el passat, perquè llavors, si vas perdent, pots donar-ho tot per perdut abans d'hora. I si vas guanyant, pots confiar-te a l'excés.


4. Improvisa en el joc, fes canvis de ritme, utilitza diferents tècniques; en definitiva, sigues imprevisible per desconcertar el màxim possible al teu oponent.


5.  Aconsegueix el màxim de concentració des de la primera bola fins a l'última, lluitant-les amb una actitud guanyadora.


6. No mostris actitud d'empipament, descontent o debilitat. Els rivals no han d'apreciar la nostra debilitat. Devem animar al company quan falli i felicitar-lo en els seus encerts.


7. Pensa que no tens res a perdre i sí molt que guanyar, i així traslladarem la pressió al rival sense que nosaltres ens estressem jugant a pàdel.
 

8.Tàcticament has de ser molt agressiu: volejar ràpid, colpejar una smash amb força i jugar al límit, amb el que pressionarem encara més als nostres rivals.


9. Planteja un partit desordenat i caòtic, per així buscar la sorpresa del rival i que no es trobin còmodes.


10.  Intenta ser competitiu i mantenir un marcador parell, per a què tot el vist anteriorment no es torni en contra nostra.

I sobretot, confia en tu! Confia en totes les teves possibilitats!


 

Informació extreta de: http://padelstar.es/tactica-padel/consejos-al-enfrentarse-a-un-rival-teoricamente-superior-en-padel/.html

http://padelstar.es/psicologia-en-el-padel/cuatro-consejos-para-derribar-a-rivales-muy-superiores/.html

23/01/2014

Hem de tenir molt present que al pàdel guanya qui menys falla. Això vol dir que no sempre cal colpejar amb duresa la bola, sinó que cal escollir el cop adequat segons la situació del joc.


De vegades perdem punts i generalment li donem la culpa a una mala tècnica en els cops o, fins i tot, no sabem a què es deu l'errada. Així, podem acabar un partit de pàdel amb derrota sense saber el perquè hem fallat.


És difícil analitzar ràpidament quines van ser les conseqüències d'una errada, però és vital per millorar el rendiment en els nostres partits de pàdel. Per això hem de practicar i tenir en compte si el cop escollit va ser l'adequat per a aquella situació. Per aquest motiu hauríem de resoldre algunes d'aquestes preguntes:


Que em permet fer la bola? Per exemple, si estem en una volea, però ens ve una bola que impactem a una altura menor de l'altura de la xarxa, seria una mala elecció voler pegar fort a la bola.


Des d'on executo el meu cop? No és el mateix realitzar una volea prop de la xarxa que des de la meitat de la pista.


Estic ben col·locat a la pista? Ja que per exemple, si estic a la meitat de pista, no puc deixar passar una bola de paret perquè aquesta no tindrà el rebot suficient.


Quins són els meus millors i pitjors cops? Qüestió vital per saber si podem arriscar una mica més o potser assegurar el cop.


Com i on està situat el meu company? Ja que si el nostre company estigués mal col·locat a la pista, el més adequat seria realitzar un globus per col·locar-nos. Cal recordar que el pàdel no és un esport individual.


On estan situats els meus rivals? Sempre hem d'atendre als nostres rivals. Per exemple, si els rivals estan col·locats a la xarxa tapant correctament els buits, realitzar una bola baixa seria un error encara que la realitzem tècnicament bé. Seria més adequat realitzar un globus per guanyar la xarxa.

Saber analitzar aquestes preguntes ràpidament és vital per a jugadors de tots els nivells; per descomptat, incloent professionals. Sovint veiem jugadors que aparentment posseeixen tots els recursos tècnics i no tenen bons resultats. L'explicació és que NO escullen el cop adequat per a aquella situació (prenen males decisions).


Aquest criteri també ajuda a desmitificar la creença que el bon jugador és aquell que pot jugar la pilota on i com vol, ja que en el pàdel també són vitals altres factors com: saber jugar amb el nostre company, intuir que farà el rival, predir la direcció que agafarà la bola, escollir el cop correcte segons la situació, estar concentrat durant tot el partit, etc.


En respondre les preguntes hem posat alguns exemples, encara que en el pàdel hi ha milions de situacions diferents. Per això, hem de practicar el fet d'analitzar la situació del joc en la qual ens trobem, sense encegar-nos tan sols a realitzar una tècnica perfecta i guanyar un punt espectacularment.


No hem de pensar únicament en el cop que anem a realitzar, si no en la situació que produirà després. Pensem en l'exemple que hem posat en respondre la pregunta: On estan situats els meus rivals? Hi ha errors d'elecció que són molt més subtils i difícils de veure que aquest exemple, però el concepte fonamental és que aprenguem a escollir el cop a executar interpretant:


- El lloc de la pista on estem col·locats com a parella (ex: fons de la pista, el meu company mal col·locat, etc.).


- El lloc de la pista on estan col·locats els nostres rivals (ex: apegats a la xarxa, fons de pista, etc.).


- Possibilitats que ens dóna la bola (ex: bola fàcil que puc pegar o fer globus, etc.).

 

Informació extreta de: http://padelstar.es/tactica-padel/elegir-el-golpe-correcto/.html

20/01/2014

Ja gairebé és l'hora, a punt d'entrar a la pista (penso..., mentre veig els meus rivals ajustant-se les seves sabatilles i al meu company fent lleugers estiraments). Ens saludem, gens especial, un simple “bones” i entrem a jugar. És el moment… sona el *PSHHH d'un pot de boles nou obrint-se; ja no hi ha marxa enrere. La FERA que hi ha dins meu està alliberada i solament pensa en una cosa….colpejar la bola amb extrema duresa i portar-me-la de tornada!!


Encara que sembli l'inici d'un llibre o d'una pel·lícula en realitat és un pensament molt comú que se'ns ve a la ment en el moment de començar un partit. Donar tot el que portem dins i aconseguir el nombre més gran de cops definitius que puguem.


Un d'aquests cops és l'smash pla, descarregant adrenalina i colpejant violentament la bola perquè quan reboti a la paret torni cap al nostre camp. És un cop definitiu si s'executa bé, però cura si no seleccionem bé el moment d'executar-lo; ens podem emportar més d'una sorpresa.


Si aconseguim tenir una bola clara per poder fer un smash fàcil i amb comoditat, hem de tenir en compte 2 aspectes per portar la bola de tornada: força i tècnica.

Sense tècnica, pots portar-te la bola al teu camp pegant-li un bon smash pla a la bola (depenent del colpeig pots portar-te-la o treure-la per 4).

Amb tècnica (arqueig de cos i flexió de genolls), no necessitaríem tanta força perquè el rebot de la bola contra el vidre, amb l'efecte que porta, farà que la bola surti disparada cap amunt.

Si combinem ambdues, l'smash serà tant plàstic com definitiu, ja que la bola tornarà a una altura i velocitat impossibles d'aconseguir tornar pels nostres rivals.


Ser capaços de fer-ho bé, omple d'orgull i allibera molta adrenalina a la persona que ho realitza però… cal saber llegir la situació del partit. Si veiem la nostra posició i la del contrari, no tots els globus fàcils han d'acabar en un smash pla per portar-la de tornada.  

 

Un exemple és veure els nostres rivals avançant-se molt quan creuen que trencarem la bola per intentar portar-nos-la i així intentar tocar-la prop de la xarxa com qui està caçant papallones. En aquest cas, és més efectiva, per exemple, una deixada suau, creuant la bola amb efecte perquè quan reboti a la paret es quedi morta prop d'ella.


Encara que sigui un cop fàcil, pot posar-nos en dificultats. No hem de confiar-nos mai ni deixar que l'obsessió ens encegui. L'important no és un sol punt sinó la suma de tots el que ens fa guanyar el partit.


 

Informació extreta de: http://www.bepadel.net/noticia/7

«  ... 21 22 23  »