App Store Google Play YouTube Twitter Facebook Instagram
667 51 76 68
Notícies

Sistema PLAY!
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
PISTA ALSO CASALS
PISTA BMW Oliva Motor
PISTA DELTA HOTEL
PISTA LA GELA
PISTA SEAGRAM'S
PISTA SERVEIX
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Facebook
APP PADELcolors ANDROID
APP PADELcolors iOS

Notícies

03/08/2014

En aquest article es parlarà sobre la zona de confort en el pàdel, entesa aquesta com la zona de la pista en la qual més còmodes ens sentim, amb major confort i la qual ens costa molt abandonar; o les estratègies repetitives que emprem en el nostre joc. Des d'aquí es donaran alguns consells per sortir d'ella i guanyar el partit.

 

La comoditat de la zona de confort en el pàdel

 

No és d'estranyar que et costi molt treball sortir de la zona de confort. Com el seu propi nom indica, si estàs aquí, és perquè et sents còmode i no has de realitzar massa esforç, així que sempre tens tendència a estancar-te aquí. És fàcil reconèixer la teva zona, perquè si surts d'ella, et sents nerviós, ansiós, amb por i fins i tot fatigat. Sofreixes a cada jugada quan et trobes fora d'ella i solament penses a tornar al més aviat possible a la comoditat del teu cau.

 

Com sortir de la zona de confort en el pàdel?

 

Superar les teves pors i gaudir més d'aquest esport és més fàcil del que sembla, solament tu pots canviar-ho i ara tens la possibilitat de fer-ho. No et quedis estancat a la zona de confort, o el teu joc mai evolucionarà i difícilment progressaràs a la pista.

 

És important que et prenguis el teu temps per aconseguir la sortida absoluta de la zona; de fet, és probable que sempre tinguis tendència a tornar a ella després d'una jugada, però les teves pors han de progressar. Per a això el primer que es recomana és que entrenis dur, sobretot aquelles jugades, noves tècniques o cops que t'obliguin a sortir de la zona de confort.

 

Si en els entrenaments no aconsegueixes deixar-te anar, una bona tàctica és jugar amb jugadors que tinguin un nivell superior al teu. Això t'obligarà a conscienciar-te que és necessari moure's en la pista per vèncer a altres jugadors avançats, i que si ells han avançat és, precisament, gràcies al fet que han abandonat la seva zona de confort.

 

Si tens la possibilitat, gravat a tu mateix durant un partit. Quan et vegis tranquil·lament a casa teva, t'adonaràs que estàs estancat a la pista. A partir d'aquí, pots fer una llista amb els aspectes que vols o t'agradaria canviar del teu joc. Centra't en ells i lluita cada dia per aconseguir aquestes metes. Ànim, els teus límits els marques tu; romandre en aquesta zona de confort t'impedeix avançar i aprendre.

 

A més, aquest fet, el de quedar-se estancat en la zona de confort, també es pot extrapolar a la teva vida diària. Que no et faci por el canvi, arriscar-te a sortir d'ella, ... . Segurament fóra, a la llarga, et sentiràs més còmode i gaudiràs molt més del teu joc.

 

 

Informació extreta de: http://www.time2padel.com/noticia/2260-salir-de-la-zona-de-confort-en-padel

Veure contingut complet
15/07/2014

La setmana passada (del 7 al 13 de juliol) es disputà el I Open Aniversari del Pàdel Gandesa, celebrat a les mateixes instal·lacions esportives de la capital de la Terra Alta. I nosaltres, PADEL Colors, vam tenir una gran representació de jugadors/es, tenint campions/es en la majoria de les categories disputades.

 

El diumenge es van jugar les finals i, en categoria masculina, el nostre entrenador Joaquín Gutiérrez es proclamà campió de la mateixa, juntament amb la seva parella de joc Artur Bel. Fou una final molt disputada al millor de 3 sets contra la parella Tonet-Francino. Amb tot, i després de gairebé 2 hores de partit, es pogueren emportar la victòria.

 

Respecte a la categoria femenina, la final la jugaren Loles Arboledas-Anna Viñes contra la parella formada per Joana Gil-Lydia Mestre. La nostra “jefa”, juntament amb l'Anna, guanyaren el match en una final més que igualada on, el primer set, es va haver de decidir en un ajustat tie-break. En definitiva, les 2 parelles brindaren un molt bon partit a tots els aficionats que s'aproparen a gaudir de les finals.

 

Finalment, pel que fa la final de consolació femenina, PADEL Colors també es trobava representat gràcies a les jugadores Andrea Franch-Neli Granados. Guanyaren la final amb 2 sets, però havent de fer unes espectaculars remuntades en ambdós. Així, tot i començar perdent 4-1 en tots dos sets, aconseguiren aixecar-se moralment, i proclamar-se campiones de la categoria.

 

Des de PADEL Colors ens sentim orgullosos de tots i cadascun dels nostres jugadors/es (socis i no socis). Agrair-los des d'aquí tot el seu suport i animar-los a continuar gaudint i millorant en aquest esport, el pàdel, que tant ens apassiona a tots. I també felicitar al Pàdel Gandesa pel seu I Aniversari i per tot l'esforç i dedicació que hi estan posant per tenir unes grans instal·lacions a Gandesa.

Veure contingut complet
11/07/2014

El nostre entrenador del grup de competició d'adults i menors Joaquín Gutiérrez, després de l'actualització del rànquing de la FCP, continua mantenint-se a les posicions capdavanteres. Així, es troba situat a la #1a posició del rànquing padelístic català de la província de Tarragona (amb 2939 punts) i a la #16a posició de Catalunya (amb 3711 punts).

 

Joaquín es consolida doncs al top del rànquing on, juntament amb la seva parella de joc Òscar Neira, porten 10 mesos consecutius en el més alt. Malauradament però, l'Òscar deixa sòl a Joaquín en aquest repte, a causa d'una lesió de menisc que el mantindrà un temps fora de les pistes.

 

Cal destacar i remarcar el gran any que porten ambdós com a parella, proclamant-se campions del torneig Provincial de Tarragona i arribant a les semifinals del Màster disputat a la mateixa ciutat.

 

D'altra banda, cal mencionar a la nostra jugadora Anna Viñes. Després d'haver-se unit al programa d'entrenaments de PADEL Colors, ha fet una evolució sense precedents en el pàdel femení. Tant és així, que cada cap de setmana competeix de tu a tu amb jugadores professionals com Marta Marrero, Paula Equiaravere o Lucí Sains.

 

L'Anna (jugadora Víbora RS7), després de l'actualització del rànquing, es troba situada a la #1a posició de Tarragona (amb 3860 punts) i a la #10a de Catalunya (amb 5143 punts). Cal destacar la gran campanya realitzada on, juntament amb la seva companya Eli Durán, han disputat totes les semifinals dels GranSlam de Catalunya; i a més, es proclamà campiona del Màster de Tarragona i finalista del Provincial de TGN.

Veure contingut complet
07/07/2014

Què millor que gaudir de les nits d'estiu jugant a pàdel! Apunta't als millors tornejos nocturns de les Terres de l'Ebre a PADEL Colors! Intenta participar a les 3 edicions i acumula punts... Al final hi haurà importants premis per als primers 10 classificats.

Veure contingut complet
12/06/2014

Sols "veure els partits" abans de jugar-los? En els moments importants, ets capaç de visualitzar el següent punt i traçar mentalment un pla per guanyar-ho?  Ets capaç de tancar els ulls i imaginar-te colpejant la bola com el teu entrenador t'ha indicat? Et pots "veure" realitzant els moviments correctes i realitzant una execució perfecta dels teus cops en el pàdel?

 

Molts esportistes i jugadors de pàdel tenen un molt bon control sobre els seus cops, amb una gran precisió. Són capaços de repetir els cops una vegada i una altra, de forma automàtica. Un aspecte de l'entrenament mental que té un paper decisiu en l'automatització dels cops és la VISUALITZACIÓ. Aquesta tècnica també es coneix com a "pràctica imaginada", "assaig mental" o "entrenament ideo-motor".

 

La visualització és una tècnica psicològica que consisteix a "veure's" a un mateix duent a terme una acció d'un entrenament o un partit. Es tracta d'assajar mentalment la tècnica dels cops del pàdel, o situacions concretes d'un partit, fonaments tàctics, cops decisius, moments crítics, etc.

 

Al seu torn, la visualització ajuda al jugador de pàdel a controlar les seves emocions, restablir el nivell de tensió entre els punts i mantenir el nivell de concentració durant més temps i quan nosaltres volem.

 

Existeixen bàsicament 2 formes de visualització:

 

1. l'activa: És quan l'atleta evoca les imatges dels seus moviments “des d'endins”, és a dir, com si estiguessin dins dels seus propis cossos.

 

2. la passiva: En aquest cas l'atleta es veu “des de fora” realitzant el moviment, com si estigués veient un vídeo de si mateix.

 

La visualització s'utilitza principalment per preparar un partit de competició a nivell psicològic, però també és molt important en l'entrenament per corregir errors i fixar tècniques i actituds que l'esportista necessita incorporar.

 

En definitiva, la visualització és una forma d'entrenar habilitats mentals com el maneig de l'energia, el maneig de l'ansietat, el maneig de la tensió i relaxació, les actituds positives, la calma, el plaer i el fet de gaudir del desafiament de competir, la concentració, la sensació de competir sense esforç i de forma automàtica i l'estat d'alerta.

 

Però quines pautes hem de seguir per a una correcta visualització?

 

1. Quan utilitzar la visualització: La visualització ha d'arribar a ser una part normal de la teva preparació, abans, durant i després del partit. No és suficient practicar-la una vegada a la setmana; t'atreviries a jugar un partit havent-te entrenat només un dia? La quantitat de temps dedicat depèn del teu calendari de preparació i els teus objectius.

 

2. Què imaginar: Assegura't que estàs recreant tots els sentits al detall. Si tens problemes amb algun canal en particular, repeteix els exercicis durant més temps utilitzant imatges més elaborades. A més de crear aquestes imatges, inclou estats psicològics positius que t'agradaria sentir sobre la pista. Per exemple: donar la mà al teu company,  incloure sentiments de confiança amb la teva parella, control de l'atenció i de l'equilibri de l'energia... Finalment, utilitza la visualització per reconstruir seqüències específiques de punts i estratègies que utilitzaries en un partit.


3. Afrontar l'adversitat: Per imaginar a la perfecció, també és necessària la visualització de l'afrontament. Moltes vegades voldràs superar un problema en concret sobre la pista (tècnica defectuosa o un estat d'humor negatiu); accepta imaginar la situació negativa amb detalls vius i després segueix immediatament aquesta seqüència amb la correcció perfecta a través de la visualització.

 

Resumint, i mirant d'extrapolar la visualització a la vida quotidiana, hem de tenir clares dues frases:

 

“SÓC EL QUE PENSO”

 

“EL QUE UN VEU AMB LA MENT I SENT AMB EL COR ÉS EL QUE UN ACONSEGUIRÀ”

 

Informació extreta de: http://padelstar.es/psicologia-en-el-padel/la-visualizacion-en-el-padel/.html

Veure contingut complet
«  ... 26 27 28 29 30  ...  »