PER QUÈ ENS LESIONEM?
12/02/2014
El pàdel és un esport que no requereix una gran forma física per poder divertir-se practicant-lo. Per aquest motiu cada dia té més aficionats i com a conseqüència… més lesionats.
Però, per què ens lesionem jugant al pàdel? Un alt percentatge de les lesions de pàdel es produeixen per excedir les capacitats que tenen les articulacions, músculs o lligaments respecte a les càrregues que aquestes poden suportar, ja sigui per:
- un excés de treball (moltes repeticions d'un mateix cop, quantitat d'hores de partits…).
- o el temps de recuperació, que si no és el suficient entre partits modifica la capacitat del cos a la resposta esperada.
- la mala preparació abans dels partits és un altre factor important de lesions. El cos necessita un escalfament general i progressiu; si no ho realitzem correctament, davant el primer moviment intens es produeix una lesió, que en el millor dels casos sol acabar en una contractura però també pot produir esquinçaments musculars importants.
- les descompensacions musculars produïdes per les característiques de l'esport produeixen alteracions que sobrecarreguen la musculatura. És important detectar-les a temps i corregir-les, com també compensar-les en el gimnàs per buscar una biomecànica correcta del moviment.
Un cop sabem els motius que causen les lesions, quines són les més comuns en el pàdel? Doncs les articulars, turmells, genolls, colzes i espatlla, seguides de les musculars. Les articulacions es poden lesionar per traumatismes repetits com les tendinitis del maniguet rotador de l'espatlla, el típic colze de tennista o ser totalment accidentals, com els esquinços de turmell o genoll.
La recuperació d'aquestes lesions passa per un treball multidisciplinari en el qual cal incloure: les tècniques de massatge i osteopatia; uns embenats adequats com els funcionals o el Kinesiotaping i un repòs que, de vegades, ha de ser perllongat i en un altre relatiu.
Però a més a més cal trobar perfectament el factor de lesió, ja que cal orientar al jugador perquè corregeixi la postura o el joc, i si és necessari posar-ho en mans d'un entrenador per corregir vicis, ja que la majoria de les lesions són provocades per un mal joc o mala forma física.
Informació extreta de: http://padelstar.es/lesiones/lesiones-en-el-padel/.html