App Store Google Play YouTube Twitter Facebook Instagram
667 51 76 68
Sistema PLAY!
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
PISTA ALSO CASALS
PISTA BMW Oliva Motor
PISTA DELTA HOTEL
PISTA LA GELA
PISTA SEAGRAM'S
PISTA SERVEIX
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Facebook
APP PADELcolors ANDROID
APP PADELcolors iOS
TÀCTIQUES SEGONS EL CLIMA
19/04/2014

A l'hora de jugar a pàdel tot influeix. El tipus de pista, les nostres habilitats i les dels nostres oponents, el calçat, la pala, i per descomptat, el clima (evidentment, no és el mateix jugar a l'hivern que a l'estiu). I això implica també les pilotes amb les quals jugarem el nostre partit, ja que molt probablement afectaran la manera de com colpejar-les.

 

I et preguntaràs: quins aspectes influeixen en les pilotes de pàdel?

 

Com dèiem, les pilotes que emprem en els partits de pàdel condicionen aquest últim, ja que existeixen molts aspectes que poden fer variar el comportament de la pilota mentre juguem.

 

• En primer lloc la pressió que aquesta contingui provocarà un major rebot en impactar contra les diferents parts de la pista: parets, sòl, pala de l'oponent, etc. És per això que no és el mateix jugar amb pilotes noves o jugar amb pilotes ja gastades.

 

• No podem passar per alt els efectes que provoquen el clima i l'altura sobre el nivell del mar en les pilotes. Quan juguem els nostres partits en un ambient fred, les pilotes de pàdel pesen més i reboten menys, mentre que a l'estiu, la calor provoca que les pilotes tinguin més pressió, que siguin més lleugeres i que botin més.

 

• Així mateix, quan disputem partits en ambients humits, les pilotes també sofreixen el mateix efecte que en casos de fred, ja que adquireixen un major pes i per tant, un menor rebot en impactar.

 

Una vegada sabem com es comporta la pilota en les diferents situacions ambientals que podem trobar-nos generalment quan anem a jugar, cal preguntar-nos: quina tàctica podem desenvolupar perquè els efectes no ens enxampin per sorpresa?

 

• Doncs generalment, quan la pilota pesa més i per tant, despedeix menys (recordem que això es dona en situacions de fred i d'humitat), no haurem d'abusar de cops l'objectiu dels quals sigui tornar la bola al nostre camp, ja que com comentem, el rebot de la pilota en aquests casos és menor, per la qual cosa és probable que quedi a mig camí i faciliti el contraatac dels nostres oponents. Aquí el cop de safata serà vital.

 

• Hem de tenir en compte que, quan fa més fred i humitat, els partits solen ser més durs i predomina el joc de defensa.

 

• Segons el nivell d'humitat o si està plovent, cal anar amb compte amb els cops tallats (ja que es controlen molt pitjor), i en aquestes ocasions la majoria dels nostres cops han de ser plans.

 

• Quan fa molta calor i la bola rebota molt, aprofitarem la nostra rematada forta, i fins i tot la rematada per 3, ja que serà més fàcil treure la bola fora de la pista o portar-nos-la al nostre camp. Al seu torn, hem de fer globus sempre segur i alts, si no el rival ens rematarà a nosaltres.

 

Queda clar doncs que l'estratègia en el pàdel és vital.

 

 

Informació extreta de: http://padelstar.es/tactica-padel/que-tactica-usar-segun-el-clima-y-bote-de-la-pelota/.html

« Volver